Nastavak saradnje MDULS-a i UNOPS-a na unapređenju razvoja JLS

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović sastao se danas sa Mikelom Telatin, direktorkom Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u Srbiji, sa kojom je razgovarao o nastavku saradnje i daljoj podršci UNOPS-a Ministarstvu za realizaciju budućih aktivnosti.

Ministar je upoznat sa novim programom „PRO- Lokalno upravljanje za ljude i prirodu“, koji za osnovne ciljeve ima dalju izgradnju kapaciteta za primenu dobrog upravljanja na lokalu, unapređenje socijalne uključenosti i zaštitu životne sredine.

Martinović je objasnio da je intencija predsednika Republike Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da se, sprovođenjem politike ravnomernog regionalnog razvoja, unapredi kvalitet života u nedovoljno razvijenim opštinama, kako bi građani ostajali u svojim rodnim mestima i tu gradili život i porodicu. U tom smislu, u narednom periodu neophodno je raditi na privlačenju direktnih stranih investicija u manjim opštinama, posebno na jugu Srbije, istakao je ministar.

Na sastanku je bilo reči i o daljim pravcima razvoja elektronske uprave i uspostavljanju elektronskih usluga, kao i o podsticanju međuopštinske saradnje, što će za rezultat, takođe, imati podizanje životnog standarda u gradovima i opštinama širom Srbije.

Ocenivši dosadašnju saradnju Ministarstva i UNOPS-a kao izuzetno uspešnu, sagovornici su izrazili uverenje da će i buduće zajedničke aktivnosti dati dobre rezultate, na dobrobit svih građana Republike Srbije.Skip to content