Održan prvi sastanak Radne grupe za praćenje stanja i predlaganje mera u vezi sa upravljanjem licima na položaju

Prvi sastanak novog saziva Posebne radne grupa za praćanje stanja i predlaganje mera u vezi sa upravljanjem licima na položaju održan je danas u zgradi Vlade Srbije.

Na ovom sastanku, koji je otvorio ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović, prezentovano je stanje u vezi sa položajima u državnim organima, predstavljen je izveštaj o trenutnom stanju, kao i informacija o vrednostima indikatora u okviru EU Sektorske budžetske podrške.

Konstatujući da je cilj Radne grupe da se uspostavi bolja politika i koordinacija između nadležnih institucija u upravljanju najvažnijom kategorijom službenika – lica na položaju, Martinović je najavio da je namera da se osmisli i predloži rešenje za napredak u ovoj oblasti.

Na današnjem sastanku Radne grupe pomoćnica ministra državne uprave i lokalne samouprave Ivana Savićević predstavila je i Analizu vertikalnog i horizontalnog obuhvata lica na položaju.

Pored predstavnika Kabineta predsednika Vlade, Generalnog sekretarijata Vlade, Visokog službeničkog saveta, Nacionalne akademije za javnu upravu i Službe za upravljane kadrovima, Radna grupa u novom sazivu dodatno je osnažena predstavnicima  Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Generalnog sekratarijata Predsednika Republike i Generalnog sekretarijata Narodne skupštine, ali i predstavnicima Ministarstva pravde.Skip to content