Održan radni sastanak sa predstavnicima kompanije MasterKard

Neophodnost borbe protiv sive ekonomije, unapređenje poslovnog ambijenta i promovisanje elektronskog plaćanja kao jednog od preduslova za regulisanje tokova novca i neformalne ekonomije, bile su osnovne teme današnjeg sastanka predstavnika Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) na čelu sa državnim sekretarom Ivanom Bošnjakom i kompanije MasterKard koju je predstavljala direktorka sektora za saradnju sa vladinim institucijama za region zapadnog Balkana, Silvija Hadžijaneva sa saradnicima.

 

Predstavnici MDULS su upoznali svoje sagovornike sa aktivnostima i planovima u predstojećem periodu među kojima su izrada i donošenje novog Zakona o elektronskoj upravi, sa posebnim fokusom na mogućnosti elektronskog plaćanja na portalu eUprava. Gosti iz MasterKarda su imali prilike da čuju i detalje u vezi sprovođenja Zakona o inspekcijskom nadzoru, kao i trenutnoj situaciji u srpskim lokalnim samoupravama.

Učesnici sastanka su se složili da su budući predlozi za rešavanje konkretnih problema sa obe strane i više nego dobrodošli, što će u mnogome doprineti afirmaciji bezgotovinskog načina plaćanja i sledstveno, efikasnijoj borbi protiv sive ekonomije.Skip to content