Održane prve dve konstitutivne sednice Nacionalnih saveta nacionalnih manjina

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštava je da su se do danas, u skladu sa Zakonom o nacionalnim savetima nacionalnih manjina (NSNM), a na osnovu rezultata izbora za NSNM, održale prve dve konstitutivne sednice, i to za rumunski i bošnjački nacionalni savet.

Sa zadovoljstvom obaveštavamo da su one protekle u naboljem redu, kao i da je prisustvo izabranih članova saveta bilo u gotovo punom broju.

Ministarstvo još jednom poziva i ostale izabrane predstavnike preostalih NSNM da se, poput završenog izbornog procesa, i nastupajuće konstitutivne sednice NS održe u skladu sa Zakonom, u demokratskoj atmosferi.

Ministarka Kori Udovički će u narednom periodu sazvati zajednički sastanak predstavnika Ministarstva i novoizabranih predstavnika NSNM po njihovom konstituisanju.

Ministarstvo izražava očekivanje da će zajednički dalji rad na unapređenju i boljoj primeni postojeće zakonske regulative iz nadležnosti NSNM u Republici Srbiji pojačati integraciju pripadnika nacionalnih manjina u zajednicu. Jedna od tema sastanka biće analiza izbornog procesa i dalje unapređenje informacionog sistema koji čuva podatke o Posebnom biračkom spisku i podržava izborni proces.Skip to content