Online стручно усавршавање запослених у јавној управи, успешан искорак који нико није могао да предвиди

„Ковид 19 пандемија донела је много изазова свим сегментима друштва, а све нас који смо носиоци функција у стручном усавршавању ставила на испит. Међутим, у оваквој неизвесној ситуацији у стручном усавршавању запослених у јавној управи направљен је искорак који нико није могао да предвиди. Успели смо да цео процес прилагодимо учењу на даљину и покажемо да је оно за запослене у јавној управи постало природно окружење у коме се добро сналазе“, истакао је Чедомир Ракић, државни секретар Министарства, на отварању хибридне конференције „Стручно усавршавање службеника у доба пандемије – изазови и научене лекције“.

Он је додао да смо из пандемије много научили и напредовали, имајући у виду да је убрзано подстакнут процес дигиталне трансформације система стручног усавршавања, а посебну важност има чињеница да су службеници прихватили нову реалност и искористили могућност за даље унапређење знања и вештина. Он је похвалио напоре Националне академије за јавну управу која је у кратком времену успела да цео процес спровођења обука прилагоди учењу на даљину и у виртуелним учионицама спроведе преко 200 обука за преко 10.000 полазника.

„Министарство је посветило посебну пажљу реформи стручног усавршавања у јавној управи у намери да сваком запосленом, без обзира где живи и ради, омогући једнак приступ праву на стручно усавршавање. Захваљујући свему учињеном, алии запосленима у јавној управи, који су са лакоћом прихватили учење на даљињу, Република Србија је постала лидер у региону у развоју електронске управе“, закључио је државни секретар Ракић.

У панелу о управљању стручним усавршавањем говорила је помоћница министра, руководилац Сектора за стручно усавршавање Јасмина Бенмансур, која је оценила да је и у условима пандемије пронађен адекватан одговор и настављени сви реформски процеси у стручном усавршавању, чему су допринос дали запослени у државној управи и локалним самоуправама као крајњи корисници.

Хибридна конференција „Стручно усавршавање службеника у доба пандемије – изазови и научене лекције“, која је окупила преко 300 учесника, организовала је Национална академија за јавну управу уз подршку Програма Савета Европе „Управљање људским ресурсима  у локалној самоуправи – фаза 2“.

Фото галеријаSkip to content