Opština Kosjerić dobila sredstva iz Budžetskog fonda za rekonstrukciju vrtića

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić potpisali su danas Ugovor o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave – podrška razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave za realizaciju projekta rekonstukcije dve učionice i hodnika u predškolskoj ustanovi „Olga Grbić“ u ovoj opštini.

Nakon potpisivanja Ugovora Ministarka Obradović izjavila je da su ovakvi infrastukturni projekti među pripritetima i izrazila zadovoljstvo što je Ministarstvo za ovaj projekat, projekat ulaganja u budućnost, izdvojilo devet miliona dinara.

„Gradovi i opštine konkurisali su ove godine za sredstva iz Budžetskog fonda sa 225 projekata u iznosu od 2,2 milijarde dinara. To znači da su se probudili i aktivirali želeći da poprave život svojih građana“, izjavila je ministarka Obradović.

Ona je dodala da je ove godine Ministarstvo imalo na raspolaganju 460 miliona dinara i da je bilo teško prihvatiti svaki peti projekat. Ona je istakla da će realizacijom ovog projekta biti otvoren ne samo nov prostor u vrtiću, već i smanjena lista čekanja na upis dece, ali i mogućnost za prijem novih grupa, kao i zapošljavanje vaspitačica i drugog osoblja. Ona je pozdravila i realizaciju uspostavljanja Jedinstvenog upravnog mesta, za šta je Kosjerić u decembru prošle godine potpisao Ugovor sa Ministarstvom u iznosu od sedam miliona dinara, kako bi svojim građanima uštedeo i vreme i novac, ali i modernizovao rad svoje administracije.

Pored obilaska prostora gde će se nalaziti Jedinstveno upravno mesto i zgrade vrtića, ministarka je obišla i jedan od vakcinalnih punktova u Kosjeriću i istakla da je ova opština među onima koje su dobro organizovale vakcinaciju i gde je preko 25 odsto stanovništva starijeg od 60 godina već vakcinisano.

Predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić zahvalio je Ministarstvu na podršci za realizaciju dva važna projekta u prethodnih šest meseci i pozvao ministarku da obiće Kosjerić po završetku radova.

Foto galerijaSkip to content