OPŠTINA ŠID „KULENIJADA“ NA TROMEĐI

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nastavlja promociju jedinica lokalne samouprave širom Srbije kroz projekat „Srpska slagalica“ (Serbian Puzzle), u kom gradovi i opštine imaju priliku da se predstave na nedeljnom nivou kroz nekoliko različitih tema (istorija, kultura, investicije, gastronomija…).

Ove sedmice u „Srpskoj slagalici“ biće predstavljen Šid, opština koja se nalazi na graničnom pojasu Republike Srbije sa republikama Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom. Opština Šid je posvećena principu održivog razvoja, a njen najveći investiocioni adut su velike i kvalitetne poljoprivredne površine koje predstavljaju osnovu za privlačenje investicionog kapitala.

U Šidu se u Erdevičkom parku svakog juna možete počastiti najkvalitetnijim kulenom, na tradicionalnoj „Sremskoj kulenijadi“, a krajem oktobra se tokom „Višnjićevih dana“ odaje poštovanje slepom srpskom guslaru, tvorcu i čuvaru književnog blaga i nacionalne istorije – Filipu Višnjiću.

Novim delom Srpske slagalice obradovaće se i ljubitelji krofni čiji recept možete pronaći posetom sajtu www.serbianpuzzle.rs, a na istom mestu saznaćete kojim čuvenim srpskim slikarom se Šiđani posebno ponose.

DOBRODOŠLI U ŠID!Skip to content