Poseta predstavnika ministarstva pravde BiH

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Željko Ožegović i direktor Direkcije za elektronsku upravu, Dušan Stojanović, primili su danas u zvaničnu posetu predstavnike Ministarstva pravde BiH, pomoćnika ministra Nedžada Salmana i stručnog savetnika Gorana Kučera.

 

Poseta je upriličena u cilju razmatranja mogućnosti saradnje i pokretanja zajedničkih inicijativa na nivou regiona u okviru inicijative za Otvorenu upravu. Posebna pažnja u razgovorima je posvećena pitanju poboljšanja transparentnosti rada javne uprave, uključivanje zainteresovanih strana u proces donošenja odluka, kao i najbolje prakse za otvaranje podataka državnih organa. Gostima su prezentovani dosadašnji rezultati u oblasti elektronske uprave, sa posebnim akcentom na rezultate u otvaranju podataka državnih organa u Republici Srbiji. Obe stane su izrazile spremnost za buduću saradnju.

Kao rezultat posete, biće dogovoreni konkretni koraci za nastavak saradnje u ovoj oblasti između dva ministarstva.Skip to content