Potpredsednica Udovički na konferenciji o izazovima i perspektivama e-Uprave u srpskoj državnoj administraciji

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave dr Kori Udovički obratila se prisutnima na konferenciji “Izazovi i perspektive eUprave u srpskoj državnoj administraciji“ u organizaciji MUP-a, najavljujući javnu raspravu o Strategiji za eUpravu u decembru mesecu.

 

“2015. je godina kada ćemo raditi i na zakonskoj infrastrukturi za e-Upravu i stvaranju potrebnih registara (građana, zaposlenih, institucija) koji će omogućiti kreiranje pravih i složenih servisa za građane i privredu“, rekla je Udovički.

“Mi želimo državu koja će da bude servis građana i privrede, državu koja će biti instrument za ubrzanje zemlje“, naglasila je Udovički zahvalivši se donatorima, naročito Kraljevini Švedske da što bolje iskoristimo mogućnosti i potencijale eUprave.

Podsetila je da portal nudi besplatne usluge uz minimum ulaganja i navela primer da se preko pola miliona vozila registrovalo preko servisa koji se nalazi na portalu eUprava.

Među prvima koji su prepoznali značaj eUprave je bio MUP, koji je građanima svoje servise učinio dostupnim korišćenjem nacionalnog Portala eUprava. Ministarstvo će i dalje ubrzano raditi na podizanju svesti javnosti o prednostima korišćenja portala eUprava kako bi građani mogli da sa minimum napora, a sa najviše efikasnosti i transparentnosti dobiju potrebna dokumenta.Skip to content