POTPREDSEDNICA VLADE DALA INTERVJU ZA KOREJA HERALD

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički dala je tokom boravka u Republici Koreji intervju za dnevni list Koreja Herald na više aktuelnih tema, a poseban akcenat stavljen je na eUpravu, imajući u vidu da su Ujedinjene nacije zemlju domaćina više puta rangirale kao prvoplasiranu na listama iz te oblasti.

 

Udovički je u razgovoru sa novinarkom dnevnika, koji izlazi na engleskom jeziku, govorila o ciljevima posete delegacije Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republici Koreji, o tome kako izgleda eUprava u Srbiji i koji je napredak ostavaren, ali i kako Koreja može dodatno da pomogne taj razvoj.

Takođe, razgovarano je i o bilateralnim odnosimam, predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima, problemu izbleglica ne samo u Srbiji, već i u Evropi i izneta očekivanja od posete.

Potpredsednica Vlade Srbije takođe je, kao žena lider, dala nekoliko saveta Koreankama, istakavši da karijera, politika i privatan život žene, koja odluči da se bavi javnim pozivom, ne moraju nužno i da se isključuju.

Ministarka Udovički potpisala je juče Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti eUprave, koji predviđa razmenu dobre prakse dve zemlje.

„Ovo je za nas veoma značajan Memorandum, koji će pomoći unapređenju razvoja eUprave u Srbiji, a naši prijatelji iz Koreje su spremni da nam daju podršku i kada je reč o konkretnim segmentima eUprave, poput e-carine, e-porezi, e-budžet i slično“, rekla je ministarka Udovički prilikom potpisivanja Memoranduma.

Udovički u Koreji boravi sa direktorom Direkcije za eUpravu Dušanom Stojanovićem.Skip to content