Potpredsednica Vlade na Forumu menadžera Srpske asocijacije menadžera

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički razgovarala je večeras sa članovima Srpske asocijacije menadžera o reformi inspekcija, novom zakonu o inspekcijskom nadzoru, reformi javne uprave, kao i naporima Vlade u borbi protiv sive ekonomije.

Udovički je na XVII Forumu menadžera Srpske asocijacije menadžera, koji je realizovan uz podršku USAID Projekta za bolje uslove poslovanja,  istakla da će usvajanje zakona o inspekcijskom nadzoru stvoriti osnov da Vlada obrazuje koordinaciono telo u cilju boljeg nadzora, ali i u cilju izbegavanja preklapanja i nepotrebnog ponavljanja inspekcijskog nadzora koji opterećuje privrednike.

Potpredsednica Vlade je objasnila da bi u tom smislu inspekcije ostale u sastavu određenih nadležnih ministarstava. Ona je poručila da će zakon o inspekcijskom nadzoru proći jednu temeljnu raspravu, dužu i obimniju u odnosu na ono što je zakonski predvidjeno, i najavila da bi rasprava trebalo da počne krajem ovog meseca.Skip to content