Potpredsednica VRS razgovarala je sa Zaštitnikom građana

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički razgovarala je danas sa Zaštitnikom građana Sašom Jankovićem.

Ovo je samo prvi u nizu redovnih razgovora koji će potpredsednica Vlade i Zaštitnik građana imati u budućnosti, kako bi saradnja ova dva organa dala još bolje rezultate. Ističući važnost institucije Zaštitnika građana, sagovornici su se složili da je važno razmotriti mogućnost izmena zakonskog rešenja koje reguliše pitanje ovog nezavisnog državnog organa.

Komentarišući rad javne uprave, Udovički je istakla da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pred sebe stavilo vrlo jasne, ali izuzetno visoke ciljeve. Ona je naglasila da je za konkretne efekte reformi, koje su pred nama, potrebno vreme i strpljenje i da nemamo vremena za odlaganje istih. .

Iako će pojedine mere i aktivnosti ovog Ministarstva izazvati negativne reakcije u određenom delu javnosti, potpredsednica srpske Vlade i Zaštitnik građana sigurni su da će te mere biti bolje prihvaćene uz jasan i konkretan plan, koji je već u pripremi. Reč je obimnom paketu zakona i mera koji će obezbediti da celokupan sistem bude uređeniji, a država servis naših građana i privredi.

Oboje su se saglasili da je za opipljive efekte svih reformi neophodan kontrolni mehanizam, kome treba posvetiti pažnju zarad boljeg funkcionisanja.

Janković je, na ovu temu, izrazio spremnost da sarađuje blisko sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave na temu „dobre uprave“, oko čega će biti reči na narednom sastanku.Skip to content