Poziv na konsultacije o radnoj verziji izveštaja o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva za period 2011-2014. godine

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave dr Kori Udovički poziva sve zainteresovane strane da uzmu učešće u konsultacijama u vezi sa sadržajem radne verzije Drugog nacionalnog izveštaja o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2011-2014. godina.

Republika Srbija je, kao jedan od važnih zadataka u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, definisala aktivno učešće u evropskom procesu socijalne uključenosti. Ovaj proces podrazumeva razvoj i usavršavanje politika, institucionalnog okvira i metodologije praćenja socijalne uključenosti pojedinaca i društvenih grupa u Republici Srbiji.

Sa ovim ciljem, pripremljen je Nacrt drugog nacionalnog izveštaja o stanju socijalne uključenosti u Republici Srbiji, koji obuhvata: pregled zakonskog i  strateškog okvira u relevantnim oblastima, analizu trenutnog stanja, pregled realizovanih mera i programa, zaključke i osnovne pravce delovanja za naredni period. U pripremi izveštaja korišćena su različita dokumenta Vlade Republike Srbije, relevantni izveštaji i dokumenti Evropske unije, kao i izveštaji i analize organizacija civilnog društva, međunarodnih organizacija i nezavisnih eksperata.

Ovaj Izveštaj treba da nam pokaže koje mere su sprovedene u prethodnom periodu, kao i da definiše osnovne pravce delovanja u narednom periodu u oblasti socijalnog uključivanja i smanjenja siromaštva.

Konsultacije treba da obezbede nacionalni konsenzus oko osnovnih nalaza i prioritetnih pravaca delovanja za naredni period, a koji su predstavljeni u Izveštaju.

Nacrt izveštaja možete preuzeti ovde: Nacrt drugog nacionalnog izveštaja o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji, za period 2011-2014. godine

Molimo da svoje komentare unosite direktno na sledeći link: Onlajn formular za dostavljanje komentara na Nacrt izveštaja,ili preuzimanjem formulara: Formular za dostavljanje komentara na Nacrt izveštaja, koji možete dostaviti na i-mejl adresu: irena.latinovic@gov.rs.

Rok za slanje komentara je 28. jul 2014. godine. Za sva dodatna pitanja molimo da pozovete Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, na telefone 011/311-4605 i 2139-754.Skip to content