Представници МУЛС Републике Српске у студијској посети МДУЛС

Настављајући досадашњу добру сарадњу између Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске (МУЛС) и МДУЛС, у дводневној студијској посети Београду борави делегација из Републике Српске, са циљем размене искуства и добре праксе у облати стручног усавршавања запослених у јавној управи.

Ова посета резултат је реализације Акционог плана за спровођење Меморандума МУЛС-а и МДУЛС-а за период 2021/2022. година и предвиђа упознавање представника МУЛС, Агенције за државну управу и Савеза општина и градова Републике Српске (СОГРС) са системом стручног усавршавања запослених у јавној управи у нашој земљи, посебно матичара, као и са програмима стручног усавршавања које запосленима у јавној управи нуди наша Национална академија за јавну управу (НАЈУ).

Колеге из Републике Српске имале су прилику да се упознају са радом Сектора за стручно усавршавање МДУЛС, који им је представила помоћница министра Јасмина Бемансур, након чега ће имати прилику да се боље упознају са конкретним програмима и обукама НАЈУ.

До сада је,, према Акционом плану, организовано више онлајн радионица са циљем представљања нормативног и институционалног оквира новог система стручног усавршавања у јавној управи Републике Србије, представљања поступка идентификације, планирања, припреме, спровођења и праћења спровођења пројеката који се финансирају из средстава ЕУ и међународне развојне помоћи, као и професионализације и деполитизације управе.

У наредном периоду планирана је и студијска посета колега из Републике Српске Управном инспекторату, у оквиру које ће се разговарати о унапређењу области стручних испита у делокругу МДУЛС, са акцентом на испит за инспектора и испит за комуналног милиционара.Skip to content