Predstavnici UNOPS na sastanku kod ministarke Obradović

Predstavnici Kancelarije ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u Srbiji, na čelu sa direktorkom Mikelom Telatin, posetili su danas MDULS, gde su sa ministarkom Marijom Obradović razgovarali o saradnji na postojećim projektima i unapređenju saradnje u narednom periodu.

Sagovornici su se složili da je dosadašnja saradnja na projektima na kojima UNOPS i MDULS sarađuju bila jako dobra i razmotrili mogućnost za njeno unapređenje i definisanje novih projekata u uspostavljanju principa dobre uprave, socijalne uključenosti i rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou, uz podršku donatora.

Predstavnici UNOPS obavestili su ministarku da Vlada Švajcarske planira nastavak podrške razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti , koji će, pored ostalog, biti usmeren i na neformalne ženske mreže na lokalnom nivou, gde bi glavni partner na projektu bio MDULS.

Ministarka Obradović pozdravila je ideju umrežavanja žena lidera na lokalu, umajući u vidu da se oko 150 žena u gradovima i opštinama nalazi na ključnim mestima, ali one imaju pozajmljenu moć i sada treba da pokažu da su sposobne da te preuzete poslove i obavljaju.

Sagovornici su se složili da je strateški važno povezati žene na čelu jedinica lokalne samouprave kroz konkretne projektne aktivnosti, na čemu će zajednički raditi u narednom periodu.Skip to content