Reforma javne uprave preduslov za sve druge reformske procese u Republici Srbiji

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Čedomir Rakić obratio se danas u ime ministra dr Aleksandra Martinovića na Devetom sastanku Posebne grupe za Reformu javne uprave, kojom je i predsedavao.

Ukazavši na to da je je reforma javne uprave još od usvajanja Strategije reforme javne uprave 2014. godine prioritet ne samo za MDULS, već i za druge partnerske institucije, Rakić je istakao da je ona preduslov za sve druge reforme i jedan od osnovnih uslova u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj Uniji. Dodao je da podrška koju EU pruža Srbiji značajno doprinosi napretku u sprovođenju reforme, ali i zadržavanju ove oblasti u fokusu Vlade Srbije.

„Sprovođenje ovog reformskog procesa zahteva i značajna finansijska sredstva i zato je važno da imamo kontinuiranu stručnu i finansijsku podršku brojnih bilateralnih i multilateralnih partnera, od kojih je, naravno, Evropska unija na prvom mestu. Podška koja nam se pruža kroz instrument Sektorske budžetske podrške za nas predstavlja mehanizam od posebne važnosti“, naglasio je Rakić.

Devetom sastanku Posebne grupe za reformu javne uprave prisustvovali su i predstavnici Evropske komisije i Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Foto galerija – izvor MDULSSkip to content