RIBOLOVCI ZBOG INSPEKCIJA U MDULS

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović razgovarao je sa članovima Upravnog odbora Ujedinjenih ribolovaca Srbije o problemima nelegalne prodaje ribe na pijacama, posledicama koje takva trgovina može da izazove po zdravlje ljudi i o finansijskoj šteti koju država zbog toga trpi.

 

Ujedinjeni ribolovci Srbije su, na predlog Ožegovića, predložili diplomiranog ekologa i člana Upravnog odbora Ujedinjenih ribolovaca Srbije Ljubomira Pejčića za člana Radne grupe za zaštitu prirodnih resursa pri resornom ministarstvu. Ribolovci smatraju da će Pejčić, kao ekolog i ihtiolog, biti njihov idealan predstavnik u Radnoj grupi Ministarstva i da će svojom stručnošću doprinositi njenom efikasnom radu.

Na razgovoru je bilo reči i o nadležnosti inspekcija i koracima koje treba preduzeti da se takva nelegalna trgovina spreči ili za početak bar svede na minimalnu meru. Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra Saša Mogić i savetnik u Ministarstvu Irena Otašević.Skip to content