Ružić čestitao međunarodni dan ljudskih prava

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, svim građanima i građankama Republike Srbije čestita Međunarodni dan ljudskih prava.

Srbija danas jeste dobar i vredan pažnje primer države koja je ljudska i manjinska prava podigla do nivoa najviših međunarodnih standarda. Ova godina protekla je u znaku unapređenja prava pripadnika nacionalnih manjina čime smo poslali još jednu poruku svetu da možemo svi zajedno, poštujući jedni druge,  bogateći jedni druge, graditi Srbiju kao moderno, tolerantno, multietničko društvo, u kojem ima mesta za sve one koji vole i prihvataju ovu zemlju kao svoju”, ocenio je ministar Ružić.

Istakao je da je poštovanje i unapređenje ljudskih prava važan segment državne politike Republike Srbije, a da je današnji dan  prilika da se podsetimo na značaj poštovanja prava  i dostojanstva svakog pojedinca.

Uz želju da današnje poruke inspirišu na uzajamno poštovanje, poverenje i toleranciju čestitam svim građanima Republike Srbije Međunarodni dan ljudskih prava“, rekao je ministar Ružić.Skip to content