Ružić: Pirot primer zdrave gradske uprave

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posetio je grad Pirot i opštinu Babušnica i sa čelnicima lokalnih samouprava razgovarao o funkcionisanju uprave, problemima sa kojima se suočavaju i načinima da se prevaziđu.

Ružić se sastao sa zamenikom gradonačelnika Pirota Vidojkom Panajotovićem, a obišao je i Uslužni centar za građane. Istakao je da Gradska uprava Pirota odgovara na sve izazove koji se pojave u funkcionisanju jedne zdrave gradske uprave.

On je rekao i da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave upoznato sa nedostatkom radnika u Gradskoj upravi Pirot i podsetio da je nadležna komisija za godinu dana odobrila 13 radnih mesta gradskoj upravi i javnim preduzećima.

“Pitanje novog zapošljavanja dobiće postepeno pozitivan epilog, jer je Pirot racionalan i ima finansisjkih potencijala da se nova radna mesta pokriju budžetom. Na nekoj od sledećih komisija Vlade imaćemo na dnevnom redu i Grad Pirot”, rekao je ministar.

Ružić je dodao da je Pirotu iz Fonda za lokal prošle godine za E -upravu odobreno tri miliona dinara, kao i da je da odobreno je 5,2 miliona dinara za Jedinstveno upravno mesto, kako bi se sve procedure i usluge za građane objedinile na jednom mestu.

“Pored toga iz kabineta koji vodi Slavica Đukić Dejanović odobreno je 13,1 milion dinara za predškolsku ustanovu Čika Jova Zmaj”, rekao je Ružić.

Zamenik gradonačelnika Pirota, Vidojko Panajotović, rekao je da grad ima odličnu saradnju sa resornim ministarstvom na čijem je čelu Branko Ružić, i rekao da je sa ministrom razgovarao o rešavanju problema zapošljavanja novih radnika u lokalnoj samoupravi s obzirom da je i dalje na snazi zabrana zapošljavanja.

Ružić je u Babušnici razgovarao sa predsednicom te opštine Slađanom Nikolić, a imao je i radni sastanak sa lokalnim rukovodstvom o projektima koji bi trebalo da budu realizovani.

Ministar Ružić je podsetio da je iz Fonda za lokal finansiran projekat energetske efikasnosti fiksluturne sale u školi u Babušnici.

Sa čelnicima Opštine razgovarao je i o problemu broja zaposlenih u lokalnoj samoupravi, ali i izgradnji putnih pravaca prema Pirotu i Beloj Palanci.Skip to content