Ружић: Сарадња са привредом даје виши квалитет управи

„У време кад је знање кључно за остваривање зацртаних циљева политика у свим сегментима друштва, када нам оно даје предност, гарантује резултате, успех, велику пажњу морамо посветити и методама за преношење знања. Управо зато менторство јесте један од више од 10 препознатих метода у спровођењу стручног усавршавања“ изјавио је министар Бранко Ружић на представљању програма „HResurs“ који је осмислила Америчка привредна комора у Србији (AmCham) у сарадњи са кабинетом Председнице Владе Републике Србије, а који ће спровести Национална академија за јавну управу.

Министар је рекао да је овај вид преноса знања и учења препознат и унет у Закон о Националној академији.  „Увели смо програм менторства за приправнике у државним органима или за оне који тек почињу са радом, јер заиста сматрам да рад почетника може бити неупоредиво бољи уколико учи и ради са искуснијим колегом.  Стога са великим задовољством подржавам и овај програм који данас почиње, јер он даје “квалитет више” управи и помаже државним службеницима да се усаврше“, рекао је Ружић.

За Програм који је данас представљен министар је рекао да је још један показатељ спремности Владе Србије да се са привредним удружењима, невладиним сектором и другим заинтересованима креирају јавне политике.

Програм „Hrresurs“ ће окупити 28 учесника из приватног и јавног сектора. Они ће бити подељени у менторске парове и кроз различите активности ће имати прилику да током три наредна месеца унапреде своја знања у области људских ресурса. Програм ће чинити различите активности, радионице и рад на заједничким пројектима.Skip to content