Ružić: Saradnja sa privredom daje viši kvalitet upravi

„U vreme kad je znanje ključno za ostvarivanje zacrtanih ciljeva politika u svim segmentima društva, kada nam ono daje prednost, garantuje rezultate, uspeh, veliku pažnju moramo posvetiti i metodama za prenošenje znanja. Upravo zato mentorstvo jeste jedan od više od 10 prepoznatih metoda u sprovođenju stručnog usavršavanja“ izjavio je ministar Branko Ružić na predstavljanju programa „HResurs“ koji je osmislila Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) u saradnji sa kabinetom Predsednice Vlade Republike Srbije, a koji će sprovesti Nacionalna akademija za javnu upravu.

Ministar je rekao da je ovaj vid prenosa znanja i učenja prepoznat i unet u Zakon o Nacionalnoj akademiji.  „Uveli smo program mentorstva za pripravnike u državnim organima ili za one koji tek počinju sa radom, jer zaista smatram da rad početnika može biti neuporedivo bolji ukoliko uči i radi sa iskusnijim kolegom.  Stoga sa velikim zadovoljstvom podržavam i ovaj program koji danas počinje, jer on daje “kvalitet više” upravi i pomaže državnim službenicima da se usavrše“, rekao je Ružić.

Za Program koji je danas predstavljen ministar je rekao da je još jedan pokazatelj spremnosti Vlade Srbije da se sa privrednim udruženjima, nevladinim sektorom i drugim zainteresovanima kreiraju javne politike.

Program „Hrresurs“ će okupiti 28 učesnika iz privatnog i javnog sektora. Oni će biti podeljeni u mentorske parove i kroz različite aktivnosti će imati priliku da tokom tri naredna meseca unaprede svoja znanja u oblasti ljudskih resursa. Program će činiti različite aktivnosti, radionice i rad na zajedničkim projektima.Skip to content