SKIP centar na globalnom IAC forumu predstavio rezultate rada

Na poziv Nacionalne agencije za informaciono društvo Vlade Republike Koreje, predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave održali su danas na onlajn globalnoj konferenciji „IAC Community Meeting“, koja je je okupila vodeće menadžere informatičko-pristupnih centara iz šezdesetak zemalja, prezentaciju o uspešnom funkcionisanju Srpsko-korejskog informatičko-pristupnog centra.  

Pored predstavljanja važnih rezultata rada u ovoj godini, SKIP centar prezentovao je primere dobre prakse, kao i dosadašnja značajna iskustva u oblasti promocije i primene informaciono-komunikacionih tehnologija.  

Globalni sastanak mreže svih svetskih informatičko-pristupnih centara „IAC Community Meeting“ organizovala je Vlada Republike Koreje, zemlje koja je nosilac IAC (information-access center) projekta. Forum je otvorio zamenik predsednika Nacionalne agencije za informaciono društvo Vlade Republike Koreje, a izuzev Srbije, samo su rukovodioci informatičko-pristupnog centra iz Kraljevine Maroko imali tu čast da prezentuju rezultate svog rada.  

Na kraju foruma svi IAC menadžeri iskoristili su priliku da putem virtuelne interaktivne platforme obave individualne razgovore sa predstavnicima vodećih korejskih IT kompanija.    

 Skip to content