Студентима на Првом сајму представљена стручна пракса у МДУЛС за 2021/2022. годину

Министарство државне управе и локалне самоуправе представило је на данас отвореном дводневном Сајму студентске стручне праксе у јавној управи своју понуду праксе за 2021/2022. годину, за 30 студената правних факултета универзитета у Београду, Крагујевцу, Нишу и Новом Саду, као и Економског факултета, Факултета политичких наука, Филозофског факултета и Факултета организационих наука Универзитета у Београду.

Пракса која је понуђена студентима обављаће се у свим секторима Министарства, као и у Секретаријату, Групи за интерну ревизију и Управном инспекторату, у трајању од 80 часова, односно, у трајању од четири недеље по четири часа дневно.

Програм стручне праксе обухвата два сегмента, уводни и индивидуални програм стручне праксе. Уводним програмом предвиђено је упознавање полазника стручне праксе са делокругом, надлежностима и пословима Министарства, унутрашњом организацијом, прописима којима се уређују области у делокругу МДУЛС, као и са правима, дужностима и правилима етичког понашања државних службеника. Кроз индивидуални програм полазници стручне праксе у Министарству учествоваће у конкретним пословима и задацима, који су у надлежности организационе јединице у којој се пракса похађа, а моћи ће да рачунају на подршку супервизора стручне праксе, односно, службеника МДУЛС који има менторска искуства, потребне вештине и способности да пренесе знања на студенте.

По обављеној стручној пракси, организује се завршна сесија „Управа у теорији и пракси“, на којој студенти излажу остварене резултате рада на одабрану тему из области у делокругу МДУЛС у којој су праксу обавили. По завршеној пракси студенти добијају потврду која обезбеђује одређени број ЕСПБ.

Понуду стручне праксе МДУЛС представила је на Сајму помоћница министра Јасмина Бенмансур, руководилац Сектора за стручно усавршавање, а студенти могу да се упознају са понудом праксе путем дигиталне платформе Палате Србија, www.strucnapraksa.mduls.gov.rs, на виртуелном штанду МДУЛС, где могу погледати промотивни филм о Министарству и сазнати све важне информације, поставити шитања и добити одговоре о стручној пракси.

Први сајам студентске стручне праксе у јавној управи 2021/2022. одржава се 4. и 5. новембра 2021. године online, на коме 18 органа јавне управе (13 државних органа и пет локалних самоуправа) представља понуду стручне праксе за 400 студената пет државних универзитета у Србији.

 Skip to content