СУТРА ПОЧИЊЕ САЈАМ СТУДЕНТСКЕ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ У ЈАВНОЈ УПРАВИ 2022/2023

Министарство државне управе и локалне самоуправе, уз подршку ЕУ пројекта „Видљивост и комуницирање реформе јавне управе“, организује у среду, 9. новембра 2022. године, Сајам студентске стручне праксе у јавној управи 2022/2023, који се одржава online на посебно дизајнираној дигиталној платформи, у виртуелном простору Народне скупштине Републике Србије.

Овогодишњи Сајам студентске стручне праксе у јавној управи отвориће у среду, 9. новембра 2022. године, у 10 часова, министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић и заменик шефа Делегације ЕУ у Републици Србији Пламена Халачева.

Након тога, у 10.15 часова уследиће потписивање Програма сарадње у вези са пружањем подршке високошколским установама у образовном процесу за 2022/2023. годину са представницима пет државних универзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и Новом Пазару, који ће Програм сарадње потписати online.

Трибина „Како на стручну праксу у јавној управи?“ почиње у 10.45 часова, док ће панел дискусија „Посао у јавној управи – прилика за успешну каријеру“ почети у 11.45 часова.

На Сајму студентске стручне праксе 56 органа јавне управе понудиће стручну праксу за готово 800 студената пет државних универзитета.

За више информација о студентској стручној пракси у јавној управи и програму овогодишњег Сајма посетите Виртуелну заједницу Студентска стручна прака у јавној управи https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/, на којој се налази и линк путем ког ће сви заинтересовани моћи да учествују на овогодишњем сајму и, кроз виртуелни простор Народне скупштине Републике Србије, присуствују презентацијама органа јавне управе који отварају врата студентима и нуде им стручну праксу.

Позивамо вас да пропратите овогодишњи Сајам студентске стручне праксе у јавној управи!Skip to content