SUTRA POČINJE SAJAM STUDENTSKE STRUČNE PRAKSE U JAVNOJ UPRAVI 2022/2023

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, uz podršku EU projekta „Vidljivost i komuniciranje reforme javne uprave“, organizuje u sredu, 9. novembra 2022. godine, Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi 2022/2023, koji se održava online na posebno dizajniranoj digitalnoj platformi, u virtuelnom prostoru Narodne skupštine Republike Srbije.

Ovogodišnji Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi otvoriće u sredu, 9. novembra 2022. godine, u 10 časova, ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović i zamenik šefa Delegacije EU u Republici Srbiji Plamena Halačeva.

Nakon toga, u 10.15 časova uslediće potpisivanje Programa saradnje u vezi sa pružanjem podrške visokoškolskim ustanovama u obrazovnom procesu za 2022/2023. godinu sa predstavnicima pet državnih univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru, koji će Program saradnje potpisati online.

Tribina „Kako na stručnu praksu u javnoj upravi?“ počinje u 10.45 časova, dok će panel diskusija „Posao u javnoj upravi – prilika za uspešnu karijeru“ početi u 11.45 časova.

Na Sajmu studentske stručne prakse 56 organa javne uprave ponudiće stručnu praksu za gotovo 800 studenata pet državnih univerziteta.

Za više informacija o studentskoj stručnoj praksi u javnoj upravi i programu ovogodišnjeg Sajma posetite Virtuelnu zajednicu Studentska stručna praka u javnoj upravi https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/, na kojoj se nalazi i link putem kog će svi zainteresovani moći da učestvuju na ovogodišnjem sajmu i, kroz virtuelni prostor Narodne skupštine Republike Srbije, prisustvuju prezentacijama organa javne uprave koji otvaraju vrata studentima i nude im stručnu praksu.

Pozivamo vas da propratite ovogodišnji Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi!Skip to content