U Kosjeriću obeležen Dan opštine

Državna sekretarka u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Maja Mačužić Puzić govorila je danas, u ime ministra državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandra Martinovića, na svečanoj sednici Skupštine opštine Kosjerić upriličenoj povodom proslave i obeležavanja Dana opštine.

Podsetivši na saradnju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i opštine Kosjerić, državna sekretarka Maja Mačužić Puzić posebno se osvrnula na konkretne rezultate  partnerstva između dva nivoa vlasti, republičkog i lokalnog, ističući da je Ministarstvo bilo partner opštini na jednom od najznačajnijih kapitalnih projekata, te da je pomoglo da se sprovede druga faza rekonstrukcije i dogradnje kotlarnice „Gradske toplane Kosjerić“, kao i konverzija sa mazuta na prirodni gas.

Ona je navela da je MDULS finansijski podržao proširenje kapaciteta predškolske ustanove „Olga Grbić“, kao i da je opština Kosjerić među prvima uspostavila brendirano Jedinstveno upravno mesto, centar za pružanje usluga koji za cilj ima uštedu vremena i novca građanima, kao i modernizaciju rada opštinske uprave.

Državna sekretarka je u svom obraćanju istakla i da je država  uložila mnogo, ne samo u Kosjerić, već u čitav Zlatiborski okrug, kao i da su realni ishodi, stvarni rezultati i postignuća politike predsednika Republike Aleksandra Vučića i Vlade vidljivi na svakom koraku, u svim društvenim oblastima. Ona je dodala da prostora za napredak uvek ima i da će rukovodstvo, vođeno upravo poverenjem naroda, ali i dosadašnjim rezultatima, nastaviti da vodi politiku ravnomernog regionalnog razvoja i jačanja Srbije.

 

Ona je iskazala uverenje da će Ministarstvo dosadašnju saradnju sa lokalnim čelnicima u budućnosti podići na još viši nivo i da će još više ulagati u razvojne mogućnosti Kosjerića.

Sedmi mart upisan je u praznični kalendar opštine Kosjerić i proslavlja se kao znak sećanja na dan kada je 1983. godine ukazom kralja Aleksandra Obrenovića selo Kosjerić proglašeno za varoš.

Najzaslužnijim građanima Kosjerića za postignute izuzetne rezultate u prethodnoj godini danas su uručene nagrade i plakete.

Foto galerija – MUDLSSkip to content