U susret punoj primeni Zakona o opštem upravnom postupku

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je uz podršku nemačke organizacije GIZ, u beogradskom hotelu „Metropol“ održalo radionicu i zajednički sastanak članova Koordinacionog tela i Radne grupe za usklađivanje posebnih zakona sa Zakonom o opštem upravnom postupku.

 

Skup je otvorio državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i predsednik ovog tela Vlade, Željko Ožegović, koji je u svom uvodnom obraćanju ukazao na značaj Koordinacionog tela u procesu usklađivanja posebnih zakona sa Zakonom o opštem upravnom postupku i istakao najvažnije aktivnosti koje je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave preduzelo radi pružanja stručne i administrativne podrške njegovom radu.

Skupu su, pored članova Koordinacionog tela i Radne grupe za usklađivanje posebnih zakona sa Zakonom o opštem upravnom postupku, prisustvovali i bivši članovi Radne grupe za pripremu teksta Nacrta zakona o opštem upravnom postupku koji su sa prisutnima podelili svoja iskustva i zapažanja.

U skladu sa zaključcima sa poslednjeg sastanka Koordinacionog tela, skup je organizovan radi definisanja daljih aktivnosti Koordinacionog tela u skladu sa vremenskim okvira za njihovo preduzimanje i kriterijumima za određivanje onih zakona koji će dobiti prioritet u procesu usklađivanja. Takođe, razmotrena su ključna pitanja u vezi sa početkom pune primene novog Zakona o opštem upravnom postupku.Skip to content