Udovički sa novim šefom misije Saveta Evrope

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave dr Kori Udovički razgovarala je sa novim šefom misije Saveta Evrope (SE) u Beogradu Timom Kartrajtom, koji je stupio na dužnost 1. oktobra 2014.godine. Udovički je čestitala Kartrajtu i poželela uspeha na ovoj poziciji.

 

Ministarka je istakla spremnost za nastavak dobre saradnje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) i Kancelarije SE. Kartrajt je naglasio da SE ima mehanizme kojima može MDULS pružiti ekspertsku pomoć, koja bi sadržala i informacije o iskustvima drugih zemalja članica kada su u pitanju zakonska rešenja u nadležnosti ovog Ministarstva.

Kada je reč o pozicioniranju nacionalnih manjina, Udovički je istakla da će kroz razgovor sa novoizabranim predstavnicima nacionalnih saveta nacionalnih manjina (NSNM), MDULS raditi na daljem unapređenju i boljoj primeni postojeće zakonske regulative. „Neophodno je da svi akteri sednu za sto i da se sve teme otvore kako bi se ta pitanja rešila“, rekla je Udovički, naglašavajući da će ti razgovori možda dovesti i do izmene postojeće zakonske regulative, a sve u cilju jačanja integracije pripadnika nac.manjine u zajednicu. Kartrajt je izrazio puno razumevanje svakodnevnih izazova u različitim segmentima ostvarivanja prava na racionalan i svrsishodan način.Skip to content