Započet rad na izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović dogovorili su danas saradnju institucija na čijem se čelu nalaze na izradi nacrta teksta izmena i dopuna Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Na radnom sastanku ministarke Obradović i Poverenika Marinovića iskazana je spremnost da se proces izrade nacrta izmena i dopuna zakona ubrza, te će Radna grupa koja će se time baviti, biti formirana odmah nakon novogodišnjih praznika i započeti rad u prvoj polovini sledeće godine.

Novina je to što će ova radna grupa u svom sastavu imati i predstavnika institucije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, što do sada nije bio slučaj.

Na sastanku je iskazana obostrana spremnost da se ispuni ambiciozan plan i da se izmene i dopune zakona donesu u prvom kvartalu 2021. godine, kada je u planu i usvajanje izmena zakona o zaštitniku građana.

Ministarka Obradović započela je početkom ovog meseca konsultacije o izmenama zakona o zaštitniku građana i o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja sa ciljem unapređenja regulative u ovim oblastima.Skip to content