Улагање у људе, њихова знања и вештине важно за успешност реформских процеса

Помоћник министра државне управе и локалне самоуправе, руководилац Сектора за стручно усавршавање Јасмина Бенмансур обратила се данас, у име министра Александра Мартиновића, на Конференцији одржаној поводом петогодишњице рада Националне академије за јавну управу (НАЈУ).

Указавши на то да је циљ Министарства државне управе и локалне самоуправе да стручним усавршавањем и јачањем административних капацитета трансформише и модернизује јавну управу, Бенмансур је истакла да се Академија у том процесу показала као поуздан партнер, јер улагањем у људе, њихова знања и вештине свакодневно доприноси успешности реформских процеса у различитим областима друштвеног живота.

„Предстоји нам много нових и великих пројеката у суштинској реформи јавне управе, у којима је НАЈУ велика подршка ширењу културе перманентног учења и личног развоја запослених у нашој јавној управи, са циљем укупног унапређења административних капацитета, што је и једна од важних обавеза Републике Србије у процесу европских интеграција“, поручила је Бенмансур.

Она је додала да су обуке које Академија данас спроводи мултидисциплинарне, адаптибилне потребама, високо квалитетне, бесплатне и једнако доступне свим запосленима у јавној управи, у прилог чему говори готово 65.000 задовољних полазника, а да је оваквом успеху у великој мери допринела подршка најпознатијих школа за јавну управу у Европи и донаторске заједнице.

На данашњој конференцији у НАЈУ обратили су се и министарка за европске интеграције Тања Мишчевић, стални представник Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији Јакуп Бериш и в.д. директора НАЈУ Дејан Милетић. Скупу су присуствовали директори и високи представници 15 европских институција за стручно усавршавање запослених у јавној управи.

 

Фото галерија:Skip to content