Ulaganje u ljude, njihova znanja i veštine važno za uspešnost reformskih procesa

Pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave, rukovodilac Sektora za stručno usavršavanje Jasmina Benmansur obratila se danas, u ime ministra Aleksandra Martinovića, na Konferenciji održanoj povodom petogodišnjice rada Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU).

Ukazavši na to da je cilj Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da stručnim usavršavanjem i jačanjem administrativnih kapaciteta transformiše i modernizuje javnu upravu, Benmansur je istakla da se Akademija u tom procesu pokazala kao pouzdan partner, jer ulaganjem u ljude, njihova znanja i veštine svakodnevno doprinosi uspešnosti reformskih procesa u različitim oblastima društvenog života.

„Predstoji nam mnogo novih i velikih projekata u suštinskoj reformi javne uprave, u kojima je NAJU velika podrška širenju kulture permanentnog učenja i ličnog razvoja zaposlenih u našoj javnoj upravi, sa ciljem ukupnog unapređenja administrativnih kapaciteta, što je i jedna od važnih obaveza Republike Srbije u procesu evropskih integracija“, poručila je Benmansur.

Ona je dodala da su obuke koje Akademija danas sprovodi multidisciplinarne, adaptibilne potrebama, visoko kvalitetne, besplatne i jednako dostupne svim zaposlenima u javnoj upravi, u prilog čemu govori gotovo 65.000 zadovoljnih polaznika, a da je ovakvom uspehu u velikoj meri doprinela podrška najpoznatijih škola za javnu upravu u Evropi i donatorske zajednice.

Na današnjoj konferenciji u NAJU obratili su se i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, stalni predstavnik Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji Jakup Beriš i v.d. direktora NAJU Dejan Miletić. Skupu su prisustvovali direktori i visoki predstavnici 15 evropskih institucija za stručno usavršavanje zaposlenih u javnoj upravi.

 

Foto galerija:Skip to content