Sektorski program kontinuiranog stručnog usavršavanja za 2025. godinu – doprinos unapređenju znanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave

Vladin Savet za stručno usavršavanje zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave na sednici održanoj 13. septembra usvojio je Predlog Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja u jedinicama  lokalne samouprave za 2025. godinu, jedan od programa koji čine Opšti program obuke zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave koji donosi Vlada za svaku kalendarsku godinu.

Očekuje se da će Sektorski program kontinuiranog stručnog usavršavanja za 2025. godinu, imajući u vidu obuhvat i raznolikost tema iz gotovo svih oblasti u kojima jedinice lokalne samouprave ostvaruju svoju nadležnost, značajno doprineti daljoj izgradnji kadrovskih kapaciteta zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave u skladu sa iskazanim potrebama za stručnim usavršavanjem, naglasio je Aleksandar Petrović, predsednik Saveta.

Ovaj program obuke, koji je Savet pripremio uz podršku Nacionalne akademije za javnu upravu, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Stalne konferencije gradova i opština, obuhvata 116 tematskih celina iz 17 oblasti stručnog usavršavanja, kao što su Planiranje u lokalnoj samoupravi, Lokalni razvoj i investicije u lokalnoj samoupravi, Upravljanje projektima, Obavljanje i razvoj komunalnih delatnosti, Stanovanje i stambena podrška, Zaštita životne sredine, Poljoprivreda i ruralni razvoj, Upravljanje opštinskom imovinom i Bezbednost u lokalnoj zajednici.



Skip to content