Ministar

Aleksandar Martinović

ministar

 

 Birčaninova 6, 11000 Beograd |  011/3616-432 |  kabinet@mduls.gov.rs

Rođen je 1976. godine u Slavonskom Brodu, u Republici Hrvatskoj.

 

Na Pravnom fakultetu u Novom Sadu diplomirao je 1999. godine, sa prosečnom ocenom 9,38. Na istom fakultetu magistrirao je 2003. godine, odbranivši magistarski rad „Pojam uprave u srpskoj pravnoj nauci”, a 2011. godine odbranio je i doktorsku disertaciju „Odnos vlade i uprave – s posebnim osvrtom na srpsko i nemačko pravo”.

 

Zaposlen je u zvanju docenta na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, na kojem izvodi nastavu iz više predmeta na osnovnim, master i doktorskim studijama u oblasti Javnog prava.

 

Političkim radom počeo je da se bavi 1997. godine, kao član Srpske radikalne stranke. Od 2012. godine član je Srpske napredne stranke. Član je Predsedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

 

Za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije biran je šest puta: 2007, 2008, 2014, 2016, 2020. i 2022. godine. Tokom vršenja funkcije narodnog poslanika obavljao je dužnost zamenika predsednika poslaničke grupe Srpske radikalne stranke, zamenika predsednika poslaničke grupe Srpske napredne stranke, kao i predsednika poslaničke grupe Srpske napredne stranke.

 

Takođe, bio je član i predsednik više odbora Narodne skupštine Republike Srbije.

 

Oženjen, otac jednog sina i dve kćerke.

 

 

Preuzmite biografiju ministara

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović prisustvovao je danas svečanoj sednici Skupštine opštine Osečina organizovanoj povodom obeležavanja Dana opštine koji je ustanovljen u znak sećanja na boj na Čokešini u Prvom srpskom ustanku. On je ovom prilikom primio zahvalnicu za izuzetan doprinos......

Skip to content