Okrugli sto o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će, u utorak 16. oktobra 2018, sa početkom u 12:00 sati (registracija od 11:30 sati) u hotelu Metropol (Bulevar kralja Aleksandra 69, Beograd) predstaviti Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru, koji predviđa rasterećenje odgovorne privrede suvišnih troškova inspekcijskih kontrola i unapređenje efikasnosti inspekcijskih organa.

Događaj će otvoriti ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić,  NJ.E. ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjernstad i Goran Kovačević, potpredsednik UO NALED-a.

Kako je nacrt Zakona krajem septembra ušao u javnu raspravu, skup je prilika da privreda, poslovna udruženja, inspekcije i sve zainteresovane strane daju komentare i mišljenja na nova rešenja. Nacrt zakona možete pogledati OVDE.

Komentare i sugestije molimo Vas da dostavite na  dobrauprava@mduls.gov.rs ili poštom na adresu: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Beograd, Birčaninova 6.

Prezentaciju Nacrta zakona o izmenama i dopunama ZoIN i pripremu novog propisa podržala je Ambasada Kraljevine Norveške u okviru projekta „Jačanje inspekcijskog, upravnog i upravno-sudskog nadzora nad inspekcijskim nadzorom“, koji realizuju NALED i Jedinica za podršku Koordinacionoj komisiji Vlade Srbije za inspekcijski nadzor.

Agenda događaja

 Skip to content