Martinović na jubileju NAJU: Pet godina aktivnog doprinosa jednoj od najboljih reformi u Srbiji

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović danas je na svečanosti povodom obeležavanja pet godina rada Nacionalne akademije za javnu upravu primio priznanje ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za podršku razvoju Nacionalne akademije.

Tom prilikom Martinović je u svom obraćanju naglasio značaj Akademije i njenu ulogu u sprovođenju jedne od najuspešnijih reformi javne uprave, reforme stručnog usavršavanja, koja od početka ima veliku podršku premijerke Ane Brnabić, državnih organa i organa lokalne samouprave, a pre svih zaposlenih službenika koji su u Nacionalnoj akademiji prepoznali potencijal za izgradnju svojih ličnih i profesionalnih kapaciteta i napredovanje u karijeri.

„Možemo biti veoma ponosni na postignuti uspeh, jer je Nacionalna akademija za javnu upravu, za kratko vreme svojim radom i rezultatima, potvrdila da smo dobro planirali i koordinirali reformski proces. Za ovih pet godina svoja znanja i veštine u Akademiji unapredilo je više od 60.000 polaznika. Nacionalna akademija za javnu upravu danas je prava „kuća znanja svih službenika naše javne uprave“ i mesto na kome se neguje i širi kultura učenja, bez koje nema rasta i napretka i željenog koraka ispred potreba naših građana i privrede “, istakao je Martinović.

Čestitajući na zajedničkom uspehu, Martinović se zahvalio evropskim institucijama, školama za administraciju i donatorskoj zajednici, koji su svojim dragocenim znanjem, najboljim praksama i projektima podrške, pomogli da Akademija postane respektabilna institucija na međunarodnom nivou.

Na obeležavanju jubileja Nacionalne akademije prisutnima su se obratili NJ.E. Anika Ben David, ambasadorka Kraljevine Švedske u Srbiji, Klaus Fizinger, regionalni direktor Fondacije Hans Zajdel za Jugoistočnu Evropu, Jakup Beriš, stalni predstavnik Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, i Dejan Miletić, v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu.Skip to content