Predstavnici opštine Čoka u poseti Ministarstvu

Predstavnici opštine Čoka posetili su danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, gde su, u okviru redovnih radnih sastanaka koje Ministarstvo organizuje sa rukovodiocima na lokalu, razgovarali sa ministarkom Marijom Obradović.

Na sastanku je bilo reči o unapređenju kapaciteta službenika u opštinskoj upravi, projektu izgradnje Zelene pijace u opštini Čoka, koji se finansira iz kreditnog aranžmana sa Evropskom investicionom bankom, kao i o realizaciji projekta unapređenja elektronske uprave opštinske uprave Čoka kroz digitalizovane arhive, za koji je ova opština dobila sredstva iz Budžetskog fonda na konkursu Ministarstva.

Ministarka Obradović istakla je da su vrata Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kao roditeljske kuće svih gradova i opština, otvorena za svaki vid pomoći i podrške jedinicama lokalne samouprave.

Predsednica opštine Čoka Stana Đember jedna je od potpisnica Povelje ženske solidarnosti, odnosno jedna od 22 gradonačelnice i predsednice opština u Srbiji, čiji rad ministarka Obradović kontinuirano podržava.Skip to content