SUMIRANI PRVI REZULTATI OVOGODIŠNJEG SAJMA STUDENTSKE STRUČNE PRAKSE U JAVNOJ UPRAVI

Virtuelni sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi 2022/2023, koji je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave po drugi put organizovalo, ovog puta uz podršku znatno većeg broja organa javne uprave – čak 56 i pet državnih univerziteta, izazvao je veliko interesovanje studenata za pohađanje stručne prakse u javnoj upravi.

Virtuelna zajednica studentske stručne prakse u javnoj upravi – mesto okupljanja organa javne uprave, univerziteta i studenata i mesto ulaza na Sajam, već u prvoj nedelji života imala je neverovatnih 17.000 posetilaca i 52.000 pregleda, od kojih 13.000 na dan održavanja Sajma.

Inkluzivnu sajamsku manifestaciju omogućila je moderna online platforma, specijalno izrađena za ovaj sajam. Posetiocu su imali priliku da prisustvuju tematskim tibinama i panel diskusijama, obiđu virtelne štandove organa i univerziteta, razgovaraju sa kolegama iz uprave, ali i da u pauzama između sesija, prošetaju virtuelnim prostorom Doma Narodne skupštine,upoznaju se sa njegovim istorijatom i saznaju više o salama, salonima i Biblioteci Narodne skupštine.

Dinamična platforma i zanimljiv program Sajma imao je 14.000 pregleda u samo jednom sajamskom danu. Posete Sajmu zabeležene su i van granica naše zemlje, i to iz Beča, Insbruka, Monpeljea, Londona, Brisela, Kopenhagena, Njujorka, Sarajeva, Banja Luke, Zagreba, Ljubljane.

Ali to nije sve, digitalna platforma https://sajamstrucneprakse2022.collectivibe.com/ ostaje aktivna i u narednom periodu, tako da će svi studenti koji do sada nisu bili u prilici da je posete, moći to da urade u bilo kom trenutku, dok Virtuelna zajednica https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/ ostaje mesto na kome će organi i univerziteti sa studentima deliti najvažnije informacije o stručnoj praksi u akademskoj  2022/2023. godini.

Prvi koraci u stručnoj praksi, koju je javna uprava pripremila za studnete pet državnih univerziteta su napravljeni, a pravi rezultati tek slede sa dolaskom studenata u upravu i početkom stručne prakse.

Održavanje Sajma podržano je EU projektom „Vidljivost i komuniciranje reforme javne uprave“, a kako je bilo na Sajmu možete pogledati OVDE.Skip to content