SUTRA POČINJE SAJAM STUDENTSKE STRUČNE PRAKSE U JAVNOJ UPRAVI 2023/2024

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, uz podršku EU projekta „Vidljivost i komuniciranje reforme javne uprave“, organizuje u sredu, 15. novembra 2023. godine, Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi 2023/2024, koji se održava online na posebno dizajniranoj digitalnoj platformi, u virtuelnom prostoru Vlade Republike Srbije.

Ovogodišnji sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi otvoriće, u 10 časova, ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović.

Nakon toga, u 10.15 časova uslediće potpisivanje Programa saradnje u vezi sa pružanjem podrške visokoškolskim ustanovama u obrazovnom procesu za 2023/2024. godinu sa rektorima pet državnih univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru, koji će Program saradnje potpisati online.

Prvi put ove godine, u 10.35 časova, biće dodeljeno priznanje „Partner godine“, sa namerom da se iz godine u godinu, predstave institucije i pojedinici koji doprinose razvoju i širenju ove inicijative.

Tribina „Stručna praksa u javnoj upravi – šansa za sve studente“ počinje u 10.50 časova.

Na Sajmu studentske stručne prakse 73 organa javne uprave iz 33 grada i opštine ponudiće stručnu praksu za gotovo 900 studenata, a o ponudi prakse više reči biće u okviru Virtuelnih slušaonica/chat room-ova organa i univerziteta organizatora studentske stručne prakse 2023/2024 „Stručna praksa u javnoj upravi za moj univerzitet“.

Za više informacija o studentskoj stručnoj praksi u javnoj upravi i programu ovogodišnjeg sajma posetite Virtuelnu zajednicu Studentska stručna praka u javnoj upravi https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/, na kojoj je i ulaz na Sajam.

Pozivamo vas da posetite jedinstveni Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi.

Dođite da zajedno stvaramo šanse za vaše karijere!Skip to content