48.000 деце уписано у предшколске установе електронски

Преко националног Портала еУправа 48.000 деце је пријављено у вртић на лак начин и без одласка на шалтер. Бесплатан сервис еВртић је већ доступан у 17 градова и општина у Србији, а ово је једна од првих електронских услуга које су тријумфовале над класичним, будући да је већина родитеља овим путем пријавила своје дете у предшколску установу.

Електронско подношење пријаве деце у предшколску установу обавља се једноставним попуњавањем онлине обрасца на порталу еУправа.

Посебна олакшица је што ова процедура не захтева од родитеља да приложе извод из матичне књиге рођених и уверења о запослењу. Наиме, захваљујући развоју е-услуга, ови подаци се прибављају потпуно аутоматски чиме се штеди време грађана.
Услуга електронског уписа деце у вртић је настала као резултат повезивања база података и система различитих државних институција. Тиме је родитељима омогућено да, уместо да прибављају више различитих докумената, све обаве попуњавањем једног образца и то онлине.

Читав посао се обавља у само 8 једноставних корака:
1. Отворите сајт www.euprava.gov.rs
2. Kликнете на поље “пријава” у горњем десном углу
3. Затим отворите налог или се улогујте на свој постојећи профил
4. Одаберите услугу “упис детета у предшколску установу”
5. Изаберите жељену предшколску установу
6. Попуните формулар личним подацима родитеља и детета, као и информацијама везаним за упис
7. Потом ћете добити резултате на основу унетих података, и ако је све у реду, притисните дугме “поднеси захтев”
8. Добићете обавештење да је захтев поднет као и могућност да одабраном вртићу пошаљете поруку преко поља “упишите поруку”.Skip to content