Аутоматски инфо серис доступан на Порталу еУправа

Портал еУправа је за своје кориснике покренуо аутоматски инфо сервис  (chat bot) где грађани могу да добију информације  и одговоре на питања о услугама електронске управе.

Грађани овом сервису могу да приступе на почетној страници Портала еУправа и добију одговоре на питања о електронској управи, електронском идентитету, услугама као што је електронска пријава деце у вртић, заказивање термина за добијање личних докумената, електронској пријави рођења детета и многе друге.

Овај сервис можете да пронађете  у доњем десном углу екрана почетне стране, у кружићу светло плаве боје у којем се налази графички приказ стрип облачића. Кликом на тај кружић отвара се нови прозор у којем можете да унесете питање.

”Како бисмо грађанима пружили одговоре на њихова питања у што краћем року тим Канцеларије за ИТ и еУправу посветио се развоју овог аутоматског инфо сервиса. Позивамо грађане да сва своја питања и недоумице поставе овом сервису, јер што више буду питали сам сервис ће бити паметнији и богатији знањем. Ово је још само један пример како јавна управа може да буде у служби својих грађана”, изјавио је доц. др Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Аутоматски инфо сервис тренутно је доступан у бета верзији, тако да позивамо све грађане да заједно научимо овај сервис како би пружао што квалитетније и прецизније одговоре на њихова питања.Skip to content