Automatski info seris dostupan na Portalu eUprava

Portal eUprava je za svoje korisnike pokrenuo automatski info servis  (chat bot) gde građani mogu da dobiju informacije  i odgovore na pitanja o uslugama elektronske uprave.

Građani ovom servisu mogu da pristupe na početnoj stranici Portala eUprava i dobiju odgovore na pitanja o elektronskoj upravi, elektronskom identitetu, uslugama kao što je elektronska prijava dece u vrtić, zakazivanje termina za dobijanje ličnih dokumenata, elektronskoj prijavi rođenja deteta i mnoge druge.

Ovaj servis možete da pronađete  u donjem desnom uglu ekrana početne strane, u kružiću svetlo plave boje u kojem se nalazi grafički prikaz strip oblačića. Klikom na taj kružić otvara se novi prozor u kojem možete da unesete pitanje.

”Kako bismo građanima pružili odgovore na njihova pitanja u što kraćem roku tim Kancelarije za IT i eUpravu posvetio se razvoju ovog automatskog info servisa. Pozivamo građane da sva svoja pitanja i nedoumice postave ovom servisu, jer što više budu pitali sam servis će biti pametniji i bogatiji znanjem. Ovo je još samo jedan primer kako javna uprava može da bude u službi svojih građana”, izjavio je doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Automatski info servis trenutno je dostupan u beta verziji, tako da pozivamo sve građane da zajedno naučimo ovaj servis kako bi pružao što kvalitetnije i preciznije odgovore na njihova pitanja.Skip to content