За добру управу кључни добро обучени службеници

У оквиру укупног процеса реформе јавне управе, Србија је посебну пажњу посветила улагању у континуирану едукацију запослених у јавној управи. Намера је да се и у јавној управи уведе пракса сталног усавршавања запослених која постоји у успешним компанијама.

Зато је 2018. године са радом почела Национална академија за јавну управу као централма државна институција која се бави обукама и професионалним развојем запослених у јавној управи.

Почетком 2020. године отворен је и савремени Тренинг центар површине око 3500 квм, са 14 учионица у којима се истовремено може организовати обука за око 400 полазника. Оснивање и рад Академије је у оквиру укупне подршке реформи јавне управе у Србији подржала и Европска унија.

У паралелном интервјуу директора Националне школе за администрацију (ЕНА) из Француске Патрика Жерара и Националне академије за јавну управу (НАЈУ) из Србије Дражена Маравића сазнајте више о томе зашто је континуирана едукација запослених у јавној управи важна и како изгледа њихова обука у ове две образовне установе.Skip to content