MDULS najotvorenija institucija izvršne vlasti u regionu

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave najotvorenija je institucija izvršne vlasti u regionu, rezultat je monitoringa mreže nevladinih organizacija ActionSEE otvorenosti institucija u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

MDULS ispunjava 82,22% kriterijuma otvorenosti institucija koje je ustanovila ova mreža, a jedini bolji rezultat je ostvarila Skupština Crne Gore.

„Ovaj veoma značajan rezultat postignut je zalaganjem svih radnika MDULS i njime se ponosimo, i kao nadležno ministarstvo za promenu rada uprave, važno je da budemo primer svim ostalim javnim službama u Srbiji“, ocenio je nalaze mreže ActionSEE ministar Branko Ružić.

On je dodao da posebno godi što je ovakva ocena stigla od civilnog sektora, sa kojim ministarstvo se trudi da ostvari što bolju komunikaciju i saradnju u svakodnevnom radu.

„Ovo je potvrda da su u fokusu našeg ministarstva građani i njihove potrebe“, rekao je Ružić i dodao da je ovo najbolji pokazatelj napornog rada da se obezbedi uprava po evropskim standardima za naše građane.

„Cilj nam je transparentna, efikasna i uslužna uprava koja uključuje građane u procese donošenja odluka i politika“, zaključio je ministar.

Monitoring otvorenosti institucija u ove četiri države vrše CRTA iz Srbije, Centar za demokratsku tranziciju iz Crne Gore, Metamorfozis iz Makedonije i „Zašto ne?“ iz Bosne i Hercegovine.

Indeks otvorenosti regionalnih institucija možete naći na adresi: http://otvoreneinstitucije.cdtmn.org/srb.phpSkip to content