Podrška Nemačke reformi javne uprave u Srbiji od 5 miliona evra

Ministar Branko Ružić izrazio je veliku zahvalnost za podršku koju Savezna Republika Nemačka pruža u procesu sprovođenja reforme javne uprave u Srbiji. “Reforma javne uprave je trajan proces i predstavlja bitan uslov za uspešno sprovođenje reformskih principa i ciljeva u svim oblastima društva”, rekao je on i dodao da ono čemu stremimo je da maksimalno unapredimo rad javne uprave, obezbedimo visok kvalitet usluga građanima i privrednicima i stvorimo takvu upravu koja doprinosi ekonomskoj stabilnosti Srbije i povećanju životnog standarda građana.

Sporazum koji je danas potpisan predstavlja nastavak saradnje na projektu koji sprovodi GIZ i od inicijalne vrednosti od 1,5 miliona evra uvećan je na 5 miliona evra. Projekat je najviše doprineo u našem radu da sprovedemo Zakon o opštem upravnom postupku i time pojednostavimo postupke i procedure unutar uprave, bolje komuniciramo i manje opterećujemo građane i privrednike da nam donose bezbroj papira i dokumenata koji su već kod nas u bazi, istakao je ministar.

Direktor GIZa za Srbiju Gerhard Sipel rekao je da je zadovoljstvo podržati Srbiju u ovom poduhvatu i da su zahvalni na dosadašnjoj uspešnoj saradnji čiji će uspeh najviše osetiti građani Srbije.Skip to content