Elektronsko izdavanje dozvola za kretanje za vreme zabrane kretanja za osobe koje pružaju usluge socijalne pomoći

Vlada Republike Srbije je na  portalu eUprava pokrenula novu elektronsku uslugu za izdavanje dozvola za kretanje tokom zabrane kretanja za one koji pružaju uslugu socijalne pomoći drugim osobama.

Usluga se nalazi na adresi https://euprava.gov.rs/usluge/5616

Zahtev podnose građani koji kojima je potrebna dozvola za kretanje, jer vode brigu o korisnicima usluga (pomoć u kući, personalni asistent i ostalo).

Građani na portalu eUprava popunjavaju određene podatke koji se onda prosleđuju po opštinama i gradovima i po proceduri koje je raspisalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova,  dobijaju elektronske dozvole koje im se prosleđuju putem elektronske pošte (imejla).

Dozvole će se izdavati u najkraćem roku, a kako bi se kontrolisali da li lokalne samouprave ovu uslugu građanima pružaju kako valja, uspostavljen je i kontakt centar sa brojem telefona 011/7350556,  na koji građani mogu da se jave  i da signaliziraju ukoliko lokalne samouprave to ne rade u propisanom roku.

Ove dozvole se izdaju bez vremenskog ograničenja s tim što lokalne samouprave zadržavaju pravo da ih povuku ukoliko ustanove da je došlo do zloupotrebe.

Za korišćenje ove usluge nije neophdno kreirati korisnički nalog na portalu eUprava.Skip to content