Elektronski upis u školu budućih prvaka od danas na portalu eUprava

Od danas je dostupna nova usluga redovnih osnovnih škola na portalu eUprava – elektronski upis (eUpis) budućih đaka prvaka koju možete da pronađete na https://euprava.gov.rs/usluge/5867 .

Roditelji mogu na jednostavan način da zakažu termin u željenoj osnovnoj školi za upis i testiranje deteta. Odlaskom u osnovnu školu u zakazanom terminu roditelji završavaju sve aktivnosti vezane za upis, bez potrebe da donose ijedan papirni dokument.

Termin u osnovnoj školi može da se zakaže preko portala eUprava ili direktnim kontaktom sa školom putem telefona ili mejla. Roditelj više ne donosi izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o pohađanju predškolskog programa, dokaz o lekarskom pregledu deteta i potvrdu prebivališta, jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem. Izuzetno, obavezno je doneti u školu lekarsko uverenje ako je pregled izvršen pre objavljivanja vanrednog stanja 16. marta ili kod privatnog lekara, nevezano za datum.

Svaka osnovna škola je u obavezi da ponudi termine za upis i testiranje za period od 1. juna do 20. jula, a usluga eUpis će biti dostupna na portalu od 28. maja do 10. jula. Ukoliko slučajno željena škola nije objavila termine, ili su svi termini popunjeni potrebno je da ih građani kontaktiraju telefonom.

Na portalu eUprave, roditeljima je na raspolaganju i imenik sa kontaktima svih osnovnih škola, kao i kontakt centar Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na broju telefona 011/7350-557, dok su operateri dostupni radnim danima od 7.30 do 15.30.

Uslugu eUpis uspostavila je Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa Kabinetom predsednice Vlade, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom zdravlja.

Svim budućim prvacima i njihovim roditeljima želimo srećan upis u prvi razred!

Kako da upišete dete u školu elektronski (koraci)

  • Ukoliko niste, potrebno je da se registrujete na portalu eUprava. Detaljno uputstvo možete pronaći ovde.
  • Nakon uspešne registracije potrebno je da se prijavite na Portal (uputstvo za prijavu)
  • Iz menija odaberite Usluge > Obrazovanje > eUpis gde možete pročitati detaljan opis te usluge
  • Nakon pokretanja usluge eUpis odaberite opciju „Podnošenje prijave“, odaberite školu u kojoj želite da zakažete termin za testiranje i upis deteta i zakažite termin.

Detaljno uputstvo za roditelje možete pogledati OVDE.Skip to content