Elektronsko zakazivanje PCR testiranja na lični zahtev

Na internet portalu eUprava Kancelarije za informacine tehnologije i elektronsku upravu od danas je omogućeno elektronsko zakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev.

Građani Srbije, strani državljani sa odobrenim boravkom u Srbiji, kao i strani državljani bez odobrenog boravišta (turisti), mogu na jednostavan i brz način da zakažu termin u nekoj od 25 laboratorija u 22 gradova i opština u Srbiji.

Da bi se koristila usluga eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev nije potrebno da se građani registruju na portalu eUprava, već je dovoljno da samo pokrenu uslugu.

Ova elektronska usluga javne uprave građanima omogućava da na brz i jednostavan način zakažu termin za sebe i svoju porodicu i tako izbegnu čekanje u redovima što smanjuje i pritisak na zdravstvene radnike i skraćuje vreme potrebno za obavljanje administrativnih poslova.

Usluga je trenutno dostupna u sledećim gradovima i opštinama: Beograd, Novi Sad, Subotica, Niš, Šabac, Čačak, Užice, Ćuprija, Sremska Mitrovica, Požarevac, Pirot, Pančevo, Leskovac, Kruševac, Kraljevo, Kragujevac, Kosovska Mitrovica, Kikinda, Zrenjanin, Zaječar, Vranje i Valjevo.

 

Uslugu možete da pokrenete OVDE.Skip to content